La xemeneia com a element decoratiu

chimenea como elemento decorativo

Interiorisme, la calidesa d’una xemeneia

A l’escalfor d’una xemeneia. En aquesta època de l’any, ara que s’acosta el Nadal, reunir-nos, a la calor de la xemeneia amb una bona copa de vi, amb les persones que volem és un pla més que únic. La xemeneia esdevé així punt de trobada d’una vetllada tranquil·la i, alhora, cobra protagonisme al nostre saló, que en altres èpoques de l’any sembla perdut/a l’ombra.

Sobretot en aquesta època, si tenim la sort de tenir una xemeneia, ja sigui oberta o tancada, hem de prestar-li la deguda atenció. Més enllà del paper que juga el foc com a element decoratiu al nostre saló, la pròpia xemeneia reclama la seva pròpia ornamentació i se’ns ofereixen moltes possibilitats.

Recobriments variats

El mur que cobreix la xemeneia reclama el seu protagonisme sobre la resta de l’estada. En aquest sentit, podem optar pel revestiment de pedra, que sens dubte és un dels més segurs, tant pel front com pels laterals. A més, combinant-lo amb un travesser de fusta a la part superior, dóna al conjunt un toc rústic i càlid.

Si per contra volem aportar més personalitat a la xemeneia, les rajoles es presenten com una fantàstica alternativa. L´ampli ventall d´opcions que tenim obre la porta a la imaginació, evitant a més que la nostra elecció entri en conflicte amb la resta de l´estada.

Si el nostre estil és més clàssic les motllures d’escaiola es convertiran en un dels nostres millors aliats. Fins i tot jugant amb aquest material, és possible donar-li un toc innovador, encara que suposi un augment del pressupost: jugar amb aquestes motllures, no només al voltant de la xemeneia, sinó aixecant-les fins al sostre amb textures irregulars, pot donar aquest toc clàssic, però a la vegada modern, que estem buscant.

Llenya com a decoració

D’altra banda, quan incorporem una xemeneia a casa nostra, hem de ser molt conscients que, inevitablement, necessitarem una manera d’emmagatzemar la llenya que necessitem. Així, la manera com ho fem, si optem per fer-ho al saló, pot convertir-se també en un element decoratiu.

xemeneia com a element decoratiu xemeneia com a element decoratiu[ /caption]

Col·locar els llenys de fusta a banda i banda de la xemeneia o, per contra, només de banda, són les opcions que s’han de mantenir obertes, segons la mida de l’estada. De vegades, l’alternativa d’adquirir un llenyer també pren força, ja que els dissenys que arriben al mercat són molt variats, tant en formes com en materials. D’aquesta manera tindrem més organitzada tota la llenya (des de pinyes seques fins a branques o troncs).

D’altra banda, és possible que en lloc d’haver optat per una xemeneia clàssica, ens haguem inclinat per una de pèl·let. Si és així, també en aquest cas l’emmagatzematge dels pèl·lets pot jugar a favor nostre pel que fa a la decoració, amb recipients transparents en què es poden veure els petits cilindres de fusta com si fossin taps d’ampolla.

Finalment, no podem oblidar la mateixa fusta que s’està cremant. La seva col·locació és important, no només per assegurar una bona combustió i, amb ella, la calor que necessitem a l’estada, sinó també perquè resulti atractiva a la vista. Els troncs mal col·locats, de cap manera, ajudaran gens a millorar aquesta trobada familiar. Contacta ara amb nosaltres per sol·licitar més informació.

About the Author

You may also like these