Estufes de llenya a Girona

Avantatges de les estufes de llenya

Disposar d’una estufa de llenya a casa té diversos avantatges, les estufes de llenya són aquelles que generen calor gràcies a la combustió de la biomassa. De fet, s’ha informat que fins al 8% de les llars a Catalunya, utilitzen les estufes de llenya, i la xifra va en augment. Si no disposava d’una estufa de llenya el 2022, llavors aquesta gelada persistent o l’augment de la factura de l’electricitat podrien animar-lo a comprar-ne aquest any. Aquests són alguns dels beneficis d’adquirir una estufa de llenya el 2022

1. Reduir la factura de la calefacció

No cal encendre els radiadors quan tens una estufa eficient al seu lloc. A més, si passa la major part del temps al lloc on es troba l’aparell, podeu apagar la calefacció per complet durant certs períodes del dia. D’aquesta manera, estalviarà energia i, per tant, diners. Això també significa que evitarà la necessitat de realitzar les costoses reparacions de la caldera que es poden produir quan el sistema de calefacció està sobrecarregat, per la qual cosa només pagarà les revisions anuals. A més a més, es preveu que les factures de gas i electricitat augmentin aquest any a mesura que s’incrementi la demanda de combustible, així que és hora de pensar en el futur.
raó per per una xemeneia de llenya encesa amb encenedors i llenya.

2. Recuperar l’art del foc

Fa molt de temps, el foc era la principal font denergia per a tots. El que abans era una part senzilla i essencial de la rutina diària de la gent, ara es considera que consumeix massa temps i té menys importància a la llar moderna. Si vostè és el tipus de persona a qui li agrada anar més a poc a poc i gaudir dels plaers senzills de la vida, tenir i cuidar una estufa de llenya és una rutina gratificant. Seleccionar els troncs, netejar l’estufa de llenya i encendre el foc peça a peça pot ser una experiència significativa i satisfactòria que també pots compartir amb els altres.

3. Subministrament controlable

Ningú no pot predir o controlar un tall de llum, fins i tot a la calefacció central de gas la pròpia caldera depèn de l’electricitat per funcionar. Però mentre tinguis provisió de combustible, tindràs una font de reserva que et proporcionarà calor i llum. La llenya es pot comprar a granel i emmagatzemar-se en els mesos més càlids fins que s’utilitzi, cosa que permet controlar el subministrament i és essencial per a les cases més antigues i rurals que no estan connectades a la xarxa elèctrica. Potser no tingues el subministrament d’electricitat, però pots continuar tenint l’energia!

 

4. Millor alternativa a lelectricitat de carbó

Les estufes de llenya són molt eficients i consumeixen menys energia per produir la mateixa calor que el radiador. També tenen una menor producció de carboni; cal molta menys energia per recol·lectar fusta en comparació amb l’extracció de combustibles fòssils com el carbó, que alimenta aproximadament un terç del subministrament elèctric. Els arbres es replanten mitjançant una gestió forestal responsable, per substituir els que es retiren i reabsorbir el CO2.

5. Moltes opcions de combustible

Creia que una estufa només servia per cremar llenya? Penseu-ho de nou. Les estufes multicombustible ofereixen més flexibilitat a la llar, permetent canviar a briquetes, pèl·lets de fusta i altres combustibles sense fum. Sempre que adquiriu el combustible adequat per al vostre aparell, hi ha moltes opcions que us permetran trobar el combustible que millor s’adapti a les vostres necessitats.

About the Author

You may also like these