Diferències entre Insert i Cassette per a xemeneies

Diferencias entre Insert y Cassette para chimeneas

Un insert és un aparell de calefacció que s’encastra al buit d’una xemeneia. Rendiment, potència calorífica, mides, revestiment, material de llar, insert de llenya o de pèl·lets…, són moltes de les seves característiques.

Com cal esperar, amb una xemeneia encastable l’única part que veurà després de la instal·lació és la part frontal. En canvi, un cop instal·lada una estufa independent, podreu veure almenys la part frontal i ambdós costats.

Moltes xemeneies encastables utilitzen un “casset” que els ajuda a encaixar en una xemeneia existent o en un forat a la paret. En general, les xemeneies encastables no requereixen un buit complet, cosa que pot evitar obres.

Si voleu un aparell de llenya amb un aspecte més modern i contemporani, una estufa encastada sol ser la millor opció.

Diferències entre Insert i Cassette per a xemeneies
Diferències entre Insert i Cassette per xemeneies

Els avantatges de les xemeneies insert

Bé, ara que ja sap què són els inserts, fem una ullada als seus principals avantatges.

Estalvi d’espai

En primer lloc, i potser el major avantatge de les estufes encastables, és que poden estalviar un espai considerable, especialment en comparació amb les estufes independents.

Les estufes encastables normalment vénen amb una cambra d’aire integrada a la caixa de convecció (la caixa principal que es troba darrere de la part davantera de l’estufa encastable). Això significa que una estufa encastable pot aspirar prou aire per cremar eficaçment, sense haver de disposar de gaire espai lliure al seu voltant.

Per tant, podeu utilitzar les estufes encastrables en espais molt més reduïts que les estufes independents.

Sí, encara ha de col·locar una estufa encastada en una llar de construcció completa (cinc polzades de formigó), però si la col·locarà en una xemeneia, aleshores ja hauria de tenir això. Si voleu posar l’estufa encastada en un forat a la paret, llavors afegir aquest tipus d’estufa hauria de ser força senzill.
Major eficiència

Si actualment utilitza una xemeneia oberta i està pensant en canviar una estufa encastable, es beneficiarà d’una eficiència tèrmica més gran.

Les xemeneies obertes perden una quantitat considerable de calor per la xemeneia. En alguns casos, aquesta pèrdua de calor pot assolir entre el 80 i el 90% de tota la calor generada.

Per tant, canviar a una estufa encastada us proporcionarà molta més calor a la seva habitació.
Disseny

Les estufes encastables ofereixen una àmplia gamma de dissenys diferents, el que significa que gairebé sempre en trobareu una que s’adapti a la decoració interior de la vostra llar.

Com que les estufes encastables poden instal·lar-se en un buit de la paret, la seva estufa encastable pot ser una part discreta de casa seva. De la mateixa manera, si instal·leu una estufa encastable en una antiga xemeneia, podeu convertir-la en el centre d’atenció d’una habitació.

En altres paraules, les estufes de paret ofereixen una flexibilitat considerable en comparació amb altres tipus d’aparells de calefacció.

A més, com que només es veu la part frontal d’una estufa empotrable, en certa manera té molta més flexibilitat per incorporar una estufa empotrable a la decoració general.

Principals diferències entre el Cassette i l’Insert

La diferència principal entre el Cassette i l’Insert és precisament aquesta forma d’emetre calor. L’inserible pot funcionar de la mateixa manera, però també porta uns ventiladors col·locats a la part baixa de la xemeneia que empenyen l’aire calent cap amunt. Aquest sistema s’anomena convecció forçada. Els ventiladors compten amb diverses posicions per augmentar o reduir la velocitat de l’aire, una de les quals sol funcionar de manera automàtica com a termòstat, que fa que els ventiladors s’activin quan s’arriba a una determinada temperatura.

Un altre dels punts diferents entre els dos sistemes té a veure amb la sortida de fums. Els Cassettes es valen del tir de la xemeneia per evacuar el fum generat pel foc, mentre que els Inserts solen anar equipats amb una vàlvula regulable que s’obre o tanca de forma automàtica optimitzant el tir perquè la combustió sigui regular sense importar les condicions climatològiques o de temperatura que la poden afectar.

 

About the Author

You may also like these