Diferències entre les barbacoes per a llenya i per a carbó

Com satisfer les necessitats de cuina a l’aire lliure

Quan es tracta de fer una barbacoa, la gent tendeix a tenir opinions fortes sobre la millor manera de fer les coses. La cuina exterior ofereix oportunitats úniques, així com alguns desafiaments, per cuinar a la perfecció. La qüestió més bàsica i més debatuda gira al voltant del combustible escollit per aportar la calor: fusta, carbó o gas. A XemeneiesPayet, tenim un ampli catàleg de barbacoes per a tots els gustos.

Quin tipus de barbacoa és millor?

Partint de la base que tots dos tipus són perfectes per cuinar qualsevol aliment, la diferència entre una barbacoa de llenya i una per a carbó és la temperatura que pot arribar a suportar.

Sospesar els pros i els contres de la graella de llenya davant de la de carbó

Sabor

Sempre és millor mirar el costat bo, així que parlarem del principal aspecte positiu que ofereixen tant les barbacoes per a llenya com les barbacoes per a carbó:

El sabor! Tant els pèl·lets de fusta com el carbó vegetal produeixen un fum que confereix un deliciós sabor a les carns de cocció lenta. Si està rostint gossets calents i hamburgueses, és possible que no ho noti, però per als aliments que romanen a la graella durant més temps, pot marcar la diferència.

Quan es tracta del sabor, la preferència personal és el rei. Algunes persones adoren el sabor particular que proporciona el carbó vegetal. Altres prefereixen els sabors que només s’aconsegueixen cremant fusta. Si vostè té una forta preferència, sabrà si el carbó o els pèl·lets de fusta són els adequats per a vostè.

Temperatura

Si voleu daurar un filet, no hi ha res que substitueixi la calor directa. No es pot crear aquest cruixit exterior de cap altra manera. Si la vostra graella només pot assolir temperatures d’entre 400 i 450 °F, mai no podreu aconseguir el tipus de socarrim que voleu, llevat que estigui disposat a cuinar el bistec fins que es posi gris. Les graelles de carbó, quan es manegen correctament, poden assolir fàcilment les temperatures més altes necessàries per aconseguir aquesta escorça.

Mentre que algunes barbacoes de llenya poden no ser capaces d’assolir una temperatura de segellat suficient, les graelles de llenya poden assolir 600-700 °F. Això significa que és possible aconseguir un segellat adequat sense sobrecuinar la carn. La capacitat daconseguir aquest segellat és un element important a lhora de triar la graella adequada per a molts.

Versatilitat

Les graelles de carbó són capaces d’impartir l’únic sabor associat a les briquetes. L’addició d’estelles de fusta a una graella de carbó pot afegir algunes notes de sabor, però no amb la consistència o la qualitat que podeu esperar. Els pèl·lets de fusta vénen en diverses varietats, oferint una gamma de sabors que pot triar. Aquests sabors inclouen poma, cirera, noguera americana, auró, mesquit, roure, pacana i altres.

Personalització

Les barbacoes de lena com a combustible permeten una fàcil personalització, ja que certes fustes dures complementen aliments específics.

Previsibilitat

El principal inconvenient del rostit al carbó és la dificultat per controlar i repetir els resultats. Aconseguir i mantenir la temperatura perfecta pot ser una lluita amb una graella de carbó.

El sistema de Control Intel·ligent de Temperatura (facilita el control de l’ambient de cocció. Li dóna el poder de cuinar cada plat a la perfecció. Aquest control i la repetibilitat no tenen comparació al món de la cuina a l’aire lliure.

 

About the Author

You may also like these