Com mantenir la teva xemeneia de manera adequada durant els mesos de calor

Tria el millor combustible per a la teva barbacoa

La xemeneia és una de les parts més importants de casa teva, especialment durant els mesos més freds de l’any. No obstant això, encara que potser no la facis servir tant durant els mesos de calor, és important que la mantinguis adequadament per assegurar-te que està en bones condicions quan arribi la temporada d’hivern. A continuació, t’expliquem com mantenir la xemeneia durant els mesos de calor.

1. Neteja la xemeneia

Abans de deixar de fer servir la xemeneia durant els mesos de calor, assegura’t de netejar-la adequadament. Això implica retirar totes les restes de cendra i netejar la xemeneia amb un raspall de cerres dures. També pots contractar un professional perquè faci una neteja profunda de la xemeneia.

2.Tanca la xemeneia

Assegureu-vos de tancar la xemeneia correctament durant els mesos de calor per evitar l’entrada d’aire calent i pols. La majoria de xemeneies tenen una porta que pots tancar per mantenir-la tancada. Si no tens una porta, pots fer servir un full de metall o una tovallola per cobrir l’obertura.

3.Inspecciona la xemeneia

Durant els mesos de calor, és un bon moment per inspeccionar la xemeneia i assegurar-te que no hi ha danys a l’estructura. Si hi ha danys, els haureu de reparar abans de l’arribada de l’hivern per evitar problemes. És recomanable que tot aquest procés vagi de la mà d’un professional que té el coneixement i les solucions necessàries per a cada problema que es pugui trobar a la vostra xemeneia. A Xemeneies Payet, disposem de servei de reparació, inspecció de xemeneies a Alt Empordà.

4.Verifica la tapa de la xemeneia

La tapa de la xemeneia és important per evitar l’entrada d’aigua, animals i runes a la xemeneia. Durant els mesos de calor, assegura’t que la tapa de la xemeneia estigui en bones condicions. Si està malmesa, hauràs de reemplaçar-la.

5. Emmagatzema la llenya adequadament

Si teniu llenya emmagatzemada per utilitzar a la xemeneia, assegureu-vos d’emmagatzemar-la adequadament durant els mesos de calor. La llenya s’ha d’emmagatzemar en un lloc sec i ventilat per evitar que es mulli i es podreixi. A més, assegura’t que la llenya estigui allunyada de la xemeneia per evitar que es faci malbé l’estructura de la xemeneia.

En resum, mantenir la xemeneia durant els mesos de calor és una part important del manteniment de la llar. Assegureu-vos de netejar la xemeneia, tancar-la adequadament, inspeccionar-la per detectar danys.

6.Deshollinat

Escurçar xemeneies consisteix en la neteja periòdica del conducte de fums per tal de treure el sutge que s’acumula a les parets. Una acció que cal fer contínuament per obtenir un bon funcionament i, sobretot, evitar incendis causats per l’acumulació d’aquestes restes, que són el resultat de la combustió de la llenya. Així, les èpoques de calor són les més adequades per poder fer aquesta tasca i deixar la xemeneia preparada per al seu primer ús quan arriba el fred.

About the Author

You may also like these